Sunday, 23 December 2012

karat habuk

officially budak drama

Assalamualaikum,

ya Alhamdulillah , masih sempat mengepost entry kann , nampak dak kebosanan terserlah disitu ? ehhh , wait seminit , bosan ? Hoila nurul fathin , bukan study week ka hang lani ? Omaigadd , yalaahh , kantoi la tak study di dalam study week ni kan , Haha .

Ish la , dulu diploma memang mostly praktikal , mai sambung degree atudia la hai , kena tune pala untuk menerima dan menelan segala jenis teori pulak dah . Dahtu pulak sejarah , sejarah teater pulak tu , dahtu pulak , persaingan dalam kelas , tak macam nak hebat gila pulak tuu , geng-geng lepasan Stpm derr. Otak stai fresh study gila lahaii.

So sekarang ni study week aku di Usm tercinta. Otak gua agak stuck gila , sebab full of teori , sebelum migrain , aku kena relaks pala dulu oke :)

Ya, ya aku sedar yang aku tidak lagi bermadah puisi bukan ? Sibuk la hoii . Show sana show sini . bila time nak bermadah , kang tak pasai aku maki bermadah kang ha, Haha . maaf terkasar bahasa .

Agak banyak yang terjadi dan berlaku sepanjang sesem aku disini. Iaitu sudah masuk 4 bulan mungkin , pada bulan Februari 2013 tahun depan , aku bakal menamatkan zaman semester pertama . Amboih official beno bunyinye yee, jadi sebelum aku menamatkan riwayat semester pertama ini , aku haruslah menamatkan peperangan dengan berjaya dan bersihnya.

Hoilaa ! hat tu yang sakit tuh , gua ada target babe, gua kalau boleh takmau dah berhutang dengan Ptptn yang baik hati ni. Podia la baik sangat bagi org hutang , haish . So , target aku nak pulon dapatkan biasiswa daripada Yayasan Negeri Kedah lahai ! dalam nak mendapatkannya , ya Allah , perit ! tapi harus aku tempuh onak dan duri asmara ini. Oh?

Bercakap pasal asmara , hati ini sudah dicuri orangkah ? Oh tidak . No komen . Aku perlu fokus untuk melamar Yayasan Kedah itu ! Jyeahh !

Nampak dak semangat tuh? Agak-agak sampai bilakah ? Entah la kann, hurm . Hoila !!

Aku eksaited sebab aku banyak beli buku kesukaan aku , yang bergenrekan jiwa jiwa aku . Itu paling best ! tidak clishe , dan tidak typical malay . Oh? Diva tak? Tak kann .

Alhamdulillah , nak selit sikit kebahagian dan ketenangan disini . Aku bersyukur pada Tuhan kerana telah kurniakan manusia gila yang sentiasa menemani aku tidak kira beliau di dalam tandas atau di atas bumbung sekalipon . beliau cantek dan gagah sentiasa mengigihkan aku untuk sentiasa kuat bila berada di Usm ini. Ini yang dikatakan jodoh. Dulu bermusuhanan (tengok muka rasa nak penampaq), sekarang Alahamdulillah tengok muka rasa nak penampaq jugak , Haha . Itu lah keserasian kami . May Allah Bless Her Always .
Di samping beliau , sahabat iaitu roomate beliau , memang dewa bulan pon melutut dengan dia sebab sangat matured in everything (umoq dia 21 oke) . Mereka sangat membantu mengankat aku bangun bila aku jatuh. Berat kan aku? Lantak lah , asalkan hampa sangat awesomecool. May Allah Bless Her Always :)

Jadi sedikit sebanyak tentang housemate Tanjung Rambutan. Mari pula beralih kepada cintamati , iaitu Azizah Mohd Ali . Okay aku speechless , sebab terlalu banyak , she does everything while i am here , seriously , supportive gila . sangat superb supportive , eventhough salah sorang daughter beliau ni , asyik mengkhinzir butakan beliau. Tuhan aku merayu panjangkan umur beliau untuk aku. May Allah Bless Her Always :)

As the conclusion, aku tenang di Usm walaupun kadangkala meruntun jiwa. Tapi aku gagahkan bangun dan belari mengejar impian. InsyAllah doakan aku. Aku perlu kejayaan , bukan sampah jadah .
Nanti aku update puisi lagi yee :)

Muchachasss